Boeklancering in Coronatijd...

Het Handelshuys in Vlaardingen is in mum tijd uitgegroeid tot een grote verbindende factor. Een zaak met een hart van goud, gesmeden door de eigenaren, Jos&Sylvia. In de winkel prijken mooi spullen van allerlei mensen. Lekkernijen gemaakt door dochterlief, behalen zelfs het AD. Een kunstwerk dat aan de Westhavenkade staat, heeft een bijzonder doel. Lees daar alles over op www.haringkoppenverbinden.nl en op de facebookpagina.

De perfecte locatie om het boek Swag in Bethlehem, te presenteren. De Vlaardingse media en ook die van Schiedam, schenken aandacht. Deze twee steden hebben, hadden ook een vijandige historie. Ik weet nog goed dat vroeger de oude garde uit Vlaardingen ging 'matten' tegen Schiedam. Bij de busbaan in de Holy. Het zegt buitenstaanders wellicht niks,...maar de insiders weten wel hoe laat t was. Jarenlang ging dat zo door, Schiedam v.s. Vlaardingen. Het waren v.n.l de hooligans, uit de Vop, verzamelden zich groepen gasten van Vlaardings weleer en zij waren ook de bazen van het vreugdevuur, bij de dijk.

Jaren geleden werd het ziekenhuis in Vlaardingen Holy, het Holyziekenhuis, gesloopt. Een nieuwe kwam r wel, maar dan in Schiedam. Dus als Vlaardinger wordt je geboren in Schiedam. De hamvraag werd: "Ben ik dan een jeneverneus, of toch een haringkop?"

Na 40 jaar, en een zoon verder, waarvan de navelstreng in Vlaardingen geknipt is, blijven de roots als Schiedammer bewaart. In 2013 landden we in Schiedam, neergestreken naast familie in Groenoord, als Vlaardinger weer even wennen. Het is net Feyenoord-Ajax, dan ben ik toch weer Feyenoorder in hart en nieren, en ja, Sparta hoort er ook bij. In Schiedam waren de jaren mooi, basisschool de Peperclip, Schravelant en Lentiz Life college, zijn plekken waar zoonlief z'n huidige basis, vrienden, geliefden en jeugdperikelen meemaakt. Tot heden.

Vorig jaar las ik een bijzondere mededeling in de lokale kranten: Schiedam en Vlaardingen hielden een vredesmars. In september elk jaar wordt de internationale vredesdag gevierd. Wereldwijd is er aandacht voor, zijn er activiteiten en social media dé uitlaadklep. Wat mooi was dat om te lezen. Jeugdsentiment onstond, en gelukkig blijft die goede verbintenis.

In coronatijd gaat alles op gepaste afstand. We moeten ons aan de regels houden, om de 3e golf in bedwang te houden, het is eigenlijk een eindeloze tsunami, dat ons overspoelt. Alles is anders en we zullen ons daarnaar moeten schikken. Een boekfeessie, net als carnaval, gaat m nie worden. Strak in de lak, op schema gaat het wel gebeuren. Hoogbezoek wordt ontvangen, daar aan de haven in Vlaardingen, met het boek in de hand, op aangegeven tijd, mag men deze laten signeren door Dolores. Een selfie met mondkapje weliswaar is toegestaan. Kort maar krachtig, met in ieder geval fotos van de fotograaf Ada Onderdelinden om van na te genieten.

Vrede begint al om de hoek,...ook in Coronatijd.

#Haringkoppenverbinden


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Boeklancering in Coronatijd...

Zomer *2022* Het jaar van de verandering...

Jeruzalem in 't Wit

#911

Promotie succesjes...

Samenwerking