In de etalage...

Daar mag ik trots op zijn! Mijn boek in de etalage van een boekenwinkel in Schiedam. Zo gezegd een eerste deal! Met consignatiecontract, waarbij de marketingafdeling mij heeft geholpen dit tot in de puntjes goed te verzorgen. Als debutante in de boekenwereld, is steun van je uitgever belangrijk. Voor praktische informatie, vakjargon en handelswijzen tijdens de eerste verkoopfase zijn een must. Mijn boek ligt nu in 2 winkels en volgen de posters, waar ik als auteur mezelf kenbaar maak. De auteursfoto van de achterflap is daarvoor gekozen, om zichtbaarheid en herkenning wat meer te promoten. Ondertussen speelt zich heel wat af in het land waarover het boek gaat. Dan is het lezen van deze roman, dat zich afspeelt in Israël, weer een (her)beleving gepaard met liveberichten. De eerste groep van twintig mensen vraag ik daarom ook om eventueel een like te geven op de faceboekpagina: swag in bethlehem boekenclub. Op 5 mei zal ik een mini boeklezing geven dat 3,50 kost en via Ideal afgerekend op Facebook. Het is een 'testlab'😉, dus of het technisch de juiste vorm krijgt, is afwachten. Via een facebookgroep gaat het boek op toer. Een eerste lezer begint en vervolgens stuurt deze het naar de volgende alvorens een recensie te schrijven. Dit wordt ook ín het boek geschreven en gepost op facebook! Heel spannend en je merkt als auteur😇 dat je inderdaad trek krijgt in recensies. Dat kan alle kanten opgaan, maar oh wat fijn om any feedback te krijgen van een lezer. De bedoeling is dat er ook een exemplaar door België gaat toeren.

Het hoeft voor mij als auteur allemaal niet té hard te gaan, gewoon meedeinsen op de golven van de gang. Elke stap is r 1! Genieten van ontwikkelingen tijdens elke activiteit voor promotie, verkoop en onder de aandacht brengen bij bijvoorbeeld Biblion is een volgende stap, want voor jongeren vanaf 16 jaar is het een interessant en leuk modern rakend verhaal met historische elementen, dat het ook weer leerzaam maakt. Zo kan deze doelgroep toch het boek Swag in Bethlehem lezen en daar niet persé de boekenprijs voor te betalen. Ik hoop dat het gaat lukken...💌

'Aan huis verkopen' doe ik ook, onder het genot van een bakkie, gebakkie en als afsluiter een gesigneerd exemplaar. Zo was onlangs het scenario. Erg fijn om te doen en direct een gelegenheid om vraag en antwoord te laten passeren. Een nieuw fenomeen door de creativiteit in coronatijd, die was al ongekend en opmerkbaar, maar daarom dus dat ik in ieder geval diverse ideeën alvast op papier zet!

Veel liefs!

Dolores


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


In de etalage...

Zomer *2022* Het jaar van de verandering...

Jeruzalem in 't Wit

#911

Promotie succesjes...

Samenwerking